12 afleveringen van Star Wars: The Clone Wars en Rebels om naar te kijken om The Mandalorian volledig te begrijpen

27 Nov 2020

12 afleveringen van Star Wars: The Clone Wars en Rebels om naar te kijken om The Mandalorian volledig te begrijpen

27 Nov 2020

In seizoen 2, aflevering 3 van The Mandalorian is Bo-Katan Kryze geïntroduceerd, een personage uit de tv-serie The Clone Wars. Dat heeft natuurlijk fans geïnteresseerd gemaakt in de geanimeerde show en in hoeverre deze is verbonden met The Mandalorian (hint hint: het is veel).

Met meer dan 130 afleveringen is het verwerken van Star Wars: The Clone Wars echter niet bepaald een gemakkelijke prestatie, of een aannemelijke prestatie, tenminste niet voordat dit seizoen van The Mandalorian ten einde loopt. En dan moet je ook kijken naar Star Wars Rebels, die zijn eigen cast met nieuwe personages en enkele terugkerende Clone Wars-favorieten heeft en maar liefst 75 afleveringen heeft.

In plaats van te gaan zitten voor meer dan 200 afleveringen van televisie , je zou gewoon de basis kunnen leren van de veldslagen die The Armorer zelf plaagde in seizoen één van The Mandalorian - je weet wel, de 'veldslagen tussen Mandalore de Grote en een orde van tovenaars genaamd Jedi'. Aangezien Bo-Katan zelf Din Djarin heeft gestuurd op zoek naar een Jedi genaamd Ahsoka Tano, moet je je Clone Wars / Rebels-geschiedenis opfrissen. Daarom hebben we alle essentiële afleveringen van beide animatieseries verzameld die je zullen helpen de rijke geschiedenis van The Mandalorian te begrijpen.

Dus, nu The Mandalorian seizoen 2 nu op Disney Plus staat, moet je deze Star Wars: The Clone Wars- en Star Wars Rebels-afleveringen daar ook bekijken. Dan word je een expert op het gebied van Mandalore.

Afleveringen van Star Wars: The Clone Wars Mandalore

The Clone Wars seizoen 2, afleveringen 12-14

De eerste Mandalore-boog in The Clone Wars begint met seizoen 2, aflevering 12 "The Mandalore Plot", waar Obi-Wan Kenobi naar de planeet gaat om geruchten te onderzoeken over een heropleving van een Mandaloriaanse splintergroep genaamd Death Watch. Op dit punt wordt Mandalore geregeerd door een pacifistische regering onder leiding van hertogin Satine Kryze, ingesteld nadat de New Mandalorian-vredesbeweging de traditionalisten had verslagen die probeerden de geschiedenis van oorlogszucht op de planeet voort te zetten. New Mandalore is neutraal in de Clone Wars, maar Death Watch sluit zich aan bij de separatistische leider Count Dooku en probeert een staatsgreep tegen Satine te plegen. Deze drie afleveringen zullen je een goed inzicht geven in Mandalore's tegenstrijdige en bloederige geschiedenis, voordat er meer Mandalore-gerichte verhalen komen.

The Clone Wars seizoen 5, afleveringen 14-16

Dit Een boog met drie afleveringen is essentieel om de rol van de Mandalorianen in de Clone Wars te begrijpen, en hoe vaak de planeet en haar mensen voortdurend gevangen lijken te zitten tussen conflicten in. Het is verreweg de belangrijkste boog over Mandalore. Darth Maul en zijn broer, Savage Opress, bouwen hun misdaadsyndicaat op en gebruiken Mandalore als uitvalsbasis en trekken Death Watch-leden naar hun circuit. Op dit punt wordt de zus van de hertogin Satine, Bo-Katan Kryze, zelf lid van Death Watch, de leider van een factie van dissidenten. Dit is ook wanneer Darth Maul de Darksaber claimt van Pre Viszla, de Death Watch-leider geuit door The Mandalorian-maker Jon Favreau.

The Clone Wars seizoen 7, afleveringen 9 en 10

Het laatste seizoen van The Clone Wars heeft een belangrijke Mandaloriaanse boog waarbij Ahsoka Tano en Bo-Katan samenwerken om Darth Maul's omver te werpen. regeren over Mandalore. Aangezien Bo-Katan al in dit seizoen is verschenen, en Rosario Dawson als Ahsoka Tano alles behalve bevestigd is, kan hun dynamiek in The Clone Wars ons enig inzicht geven in hoe ze kunnen omgaan in de live-actieserie. Hoewel veel van deze twee afleveringen zich richten op Ahsoka en Maul, is de belegering van Mandalore een belangrijke strijd in Clone Wars, die de toekomst van de planeet vormt.

Afleveringen van Star Wars Rebels Mandalore

Star Wars Rebels seizoen 3, afleveringen 15 en 16

Hoewel de hele serie een Mandalorian als hoofdpersoon heeft (Sabine Wren), zijn er bepaalde afleveringen van Rebels die cruciaal zijn, en deze boog met twee afleveringen is er één van hen. Het verklaart wat diepe Mandalore / Jedi-overlevering en plaatst de Darksaber terug in de handen van een Mandalorian - de eerder genoemde Sabine Wren, die terugkeert naar haar familie in een poging om Mandalore te bevrijden van de keizerlijke heerschappij. De tweede aflevering in deze boog, "The Legacy of Mandalore", legt Mandaloriaanse huizen en clans uit, wat je zal helpen om Din Djarin en Baby Yoda's clan van twee te begrijpen. Daw.

Star Wars Rebels seizoen 4, aflevering 1 en 2

Er zit heel veel Mandalore in deze twee afleveringen, toepasselijk getiteld "Heroes of Mandalore Part 1 en 2." Sabine, met de Darksaber, leidt een missie om haar vader (en de planeet) uit de klauwen van het rijk te bevrijden. Wat er uiteindelijk gebeurt, verklaart waarom de Mandalorians van de originele Disney Plus-serie het rijk zo haten - het is wreed. De tweede aflevering in deze boog brengt Bo-Katan terug, die de Darksaber van Sabine ontvangt in wat een happy end lijkt te zijn. Helaas weten we dat Moff Gideon op de een of andere manier die Darksaber krijgt en de mensen van Mandalore onderduiken. Ze kunnen geen pauze nemen.

Dus daar heb je het, 13 afleveringen die je zou moeten kijken voorafgaand aan seizoen 2 van The Mandalorian, waarin je een expert bent op het gebied van Mandalore. Aangezien deze afleveringen elk ongeveer 20 minuten duren, kun je ze gemakkelijk doorlopen voordat seizoen 2 van The Mandalorian eindigt. En als je nog meer nodig hebt om naar te kijken, bekijk dan de beste shows op Disney Plus.