170.000 banen in de livemuziekindustrie 'zullen met Kerstmis verloren gaan'

21 Oct 2020

170.000 banen in de livemuziekindustrie 'zullen met Kerstmis verloren gaan'

21 Oct 2020

De Britse livemuziekindustrie staat voor 170.000 banen verloren tegen Kerstmis zonder verdere ondersteuning, zo luidt een nieuw rapport.

Brancheorganisatie LIVE, een nieuwe overkoepelende organisatie die de livemuziekindustrie vertegenwoordigt, waarschuwde dat de sector van £ 4,5 miljard ($ 5,9 miljard) op het punt stond van een 'afgrond' te vallen nu de regering zich voorbereidt om haar verlofregeling af te ronden.

Het schat dat 64% van de 262.000 werknemers in de sector zullen verliezen hun banen tegen Kerstmis. Het rapport voegde eraan toe dat 26.000 vaste banen zouden kunnen ophouden te bestaan, evenals nog eens 144.000 zelfstandige en freelancerollen.

De deuren voor livemuziek zijn sinds maart gesloten omdat grote bijeenkomsten vanwege de gezondheid werden verboden. crisis.

Onderzoek heeft aangetoond dat de branche dit jaar te maken heeft met een omzetdaling van 81% vergeleken met een jaar eerder, waarbij veel bedrijven sinds maart geen inkomsten meer hebben gegenereerd.

LIVE zei dat de branche dat zou doen lijdt aan een groot aantal ontslagen vanwege het feit dat het vanaf begin november niet langer in aanmerking komt voor werkondersteuningsregelingen.

Ongeveer 75% van de werknemers met livemuziek is ingeschreven voor het verlofprogramma van de overheid, terwijl 15% de sector voorgoed heeft verlaten.

LEES MEER: Live muziekscene ter waarde van £ 1 miljard voor de Britse economie voor het eerst, zegt het brancherapport

De branche kan niet deelnemen aan het nieuwe Job Support Scheme omdat het alleen is van toepassing op bedrijven die gedwongen zijn te sluiten als gevolg van nieuwe pandemiebeperkingen, aldus de organisatie.

LIVE zei: “De impact van de pandemie is voelbaar op elk niveau van het bedrijf: in grassroots-locaties; lokale gemeenschappen die hun reguliere geldinzamelingsevenementen verliezen; de opschorting van concerten, rondleidingen en residenties; organisatoren gedwongen hun jaarlijkse festival te annuleren; arena's en stadions die sluiten of draaien om NHS-faciliteiten te worden.

“Meest recentelijk is het beëindigen van de verlofregeling en de uitsluiting van de sector van de uitgebreide banenondersteuning een hamerslag als we kijken naar het nieuwe niveausysteem van lockdowns en verdere beperkingen op het opnieuw opstarten van de industrie.

"In feite trekt de regering nu de steun in voor die bedrijven en banen die zij op korte termijn niet levensvatbaar acht, terwijl ze ook het vermogen van de livemuziekindustrie om herlancering. ”

Tot de leden van LIVE behoren de Association of Festival Organizers (AFO), het Music Managers Forum (MMF) en de Music Venue Trust (MVT).

Bekijken: wat is het banenondersteuningsprogramma?