De tieners in Harlem die een muzikale storm begonnen - podcasts van de week

27 Nov 2020

De tieners in Harlem die een muzikale storm begonnen - podcasts van de week

27 Nov 2020

Keuze van de week

Jacked: Rise of the New Jack Sound

"Je kon niet anders dan je buit eraan schudden!" Dat zegt Taraji P Henson, ster van Empire en Hidden Figures, en een fan van de r & b-, pop-, funk- en hiphopmelange die het nieuwe jack-geluid vormden eind jaren 80 en begin jaren 90, zoals ontwikkeld door mensen als Tony ! Toni! Toon! In deze zeer luisterbare - zij het misschien te gladde - nieuwe serie van pod-krachtpatser Wondery en Universal Music Group, vertelt ze het verhaal van hoe het genre tot stand kwam, met de nadruk op een van de toonaangevende outfits, Guy. Hoe bereikten deze "kinderen uit Harlem" het grote publiek - en tegen welke prijs? Hannah J Davies

Constant Evolving

Rapper Eve is de nieuwste popsterpodcaster die is gerekruteerd voor BBC Sounds (zie ook: Yungblud) en in deze nieuwe serie spreekt ze met gasten, waaronder Paloma Faith en Henry Holland over hoe hun successen en mislukkingen hun leven hebben gevormd. Alleen al het horen van Tevredenheid in de aftiteling is een herinnering aan haar grootsheid en ze begint met een warm en uitgebreid interview met haar oude Ruff Ryders-vriend Swizz Beatz. "Leef alsof je op vakantie bent en ga dan aan het werk", zegt hij wijs, terwijl hij praat over het vaderschap en wat hij leerde tijdens zijn late toegang tot Harvard.

Hannah Verdier

Producentenkeuze: Election Profit Makers

Gekozen door David Waters

De spanning van de recente Amerikaanse verkiezingen was in ieder geval goed voor het luisteren naar podcasts, met zoveel high-stakes materiaal en zich ontvouwend drama dat er plotseling heel veel Amerikaanse politieke podcasts in mijn feed zaten. Van Slate's Political Gabfest van de Guardian's eigen Amerikaanse politiek-podcast was er heel veel geweldige analyse beschikbaar, en het was zowel geruststellend (en meer dan een beetje stressvol) om de hele ervaring uit te pakken en uit te leggen. Maar nu iets wat de normaliteit nadert, zich misschien zal vestigen (alstublieft God), vraag ik me af naar hoeveel ik zal blijven luisteren. De Election Profit Makers-podcast - mede georganiseerd door ooit This American Life-producer en Mystery Show-maker / producer / genie Starlee Kine - is er zeker een die ik zal doen. Het is mijn favoriete podcast in welke categorie dan ook geworden, maar het uitgangspunt is moeilijk te verkopen, dus wees geduldig!

Naast Kine overwegen mede-hosts Jon Kimball en David Rees wat misschien wel de twee meest pure lenzen zijn voor het kijken naar de Amerikaanse verkiezingen: geld en eigenbelang. Het blijkt dat er een reeks verkiezingsgerelateerde handelsmarkten voor voorspellingen op internet is waar u kunt wedden op de uitkomsten van de Amerikaanse presidentiële race en de bijbehorende verkiezingen. De gastheren investeren geld en kijken elke week naar hun angsten en hoop om het te winnen en te verliezen terwijl het drama zich ontvouwt.

Hoewel dat misschien niet het meest aansprekende concept ooit klinkt, zijn de humor, warmte en vriendschap tussen hen is meer dan genoeg om de droogte van elk gesprek over internethandelsmarkten te compenseren. Om eerlijk te zijn, praten ze eigenlijk een heel klein deel van de tijd over het handelsaspect van de verkiezingen, of helemaal niet voor sommige afleveringen. In plaats daarvan krijg je de intelligentie van de analyse van de gastheren van de zich ontvouwende gebeurtenissen, kleine momentopnames van hun leven en een gevoel van hun diepe angst voor de impact op anderen als Trump nog vier jaar zou winnen.

Het is zo grappig dat het me op sommige plaatsen bijna in tranen heeft doen huilen, maar het gaf me ook meer politiek inzicht in deze verkiezingen dan ik ergens anders heb gehoord. Door ernaar te luisteren heb ik het gevoel dat ik al lang met vrienden naar deze verkiezing heb geluisterd, wat een truc is die alleen de allerbeste chatpodcasts kunnen doen.

Spreekpunten

  • Na hun grondig ongepaste boekdeel Why He Turns Away: Do's and Don'ts, from Dating to Death, Joan en Jericha (AKA Julia Davis en Vicki Pepperdine) zijn teruggekeerd voor een nieuwe serie van de lijdensweg tante podcast die categorisch meer kwaad dan goed doet, beste Joan en Jericha.

  • Probeer eens: Hell Cats | Mijn leven op tv met Alison Hammond | De filmscorer