John Lewis Christmas-advertenties gerangschikt

26 Nov 2020

John Lewis Christmas-advertenties gerangschikt

26 Nov 2020

 

Het is weer die tijd van het jaar waarin een enorme warenhuisketen een smerige feestelijke advertentie loslaat en het hele land huilt alsof zij heb net het einde van The Green Mile bekeken terwijl ik in een lus naar 'Mad World' luisterde.

Ja, het is tijd voor de laatste John Lewis kerstadvertentie, en kun je het geloven, er zijn er nu Veertien geweest.

Het thema van de nieuwste is 'Geef een Little Love ', maar waar staat het op de lijst aller tijden? Of je nu geen genoeg kunt krijgen van de schattige berichten en akoestische hoesversies, of het hele concept een geval van de Grinches met zich meebrengt, het is eerlijk om te zeggen dat je waarschijnlijk een keer een traan hebt ingehouden. Maar welke is tot nu toe de beste? Dit is onze ranglijst:

14. From Me to You (2008)

Dit was de eerste die de nu beproefde John Lewis-ified pianohoes gebruikte versie, waarin de Beatles-klassieker 'From Me To You' wordt aangepakt. Het klinkt als een hipster vertolking in Juno-stijl waarin ze zijn vergeten hoe ze moeten zingen. Ze waren blijkbaar niet bij naam genoemde John Lewis-medewerkers, dus we laten ze gaan. Ze hadden Gareth Malone niet om hen te helpen.

Het bevatte een eenvoudige montage van verschillende mensen van alle leeftijden naast hun gewenste cadeau , samen met de slogan: 'Als je de persoon kent, vind je het cadeau.' Vrij eenvoudig in vergelijking met latere inspanningen, en we zijn niet zo dol op de stereotypen - hij heeft een bril op en ziet er een beetje nerd uit, ergo, hij wil beslist een chemieset.

13. Shadows (2007)

Niet zoals alle andere advertenties op deze lijst, maar dit was John Lewis 'eerste kerstadvertentie in drie jaar om de tijd, en ze besteedden zes miljoen pond aan het project.

Ze gingen de toen trendy Honda-style making-things- van-andere-dingen kunstzinnige route, waar cadeautjes werden verzameld om een ​​schaduw van een vrouw en een hond in de sneeuw te creëren. Eenvoudig, maar leuk.

12. Moz the Monster (2017)

Listen Now Elbow - 'Golden Slumbers'

Ze herwerkten The Beatles (opnieuw) met Elleboog's Guy Garvey schreeuwt in een poging om de nummer één van Chrimbo, en er is ook een nieuwe (niet zo subtiele) mascotte die in veel pluchen speelgoed kan veranderen.

Maar is de Moz the Monster-advertentie echt goed? Nou, het is niet zo kerstachtig, wat waarschijnlijk een voor de hand liggende vereiste is voor een kerstadvertentie. Er zijn ook een paar plotgaten, zoals het feit dat de kleine jongen de meeste dingen die hij vraagt ​​op zijn kerstlijst al bezit.

Over het algemeen lijkt de advertentie geen sterke boodschap of een tranende uitbetaling te hebben - aangezien Moz the Monster nog steeds erg aanwezig is tegen het einde van de advertentie. Maar toch, het is veel beter dan sommige van John Lewis 'eerdere pogingen en we moeten toegeven dat Moz heel schattig is.

11. Sweet Child of Mine (2009)

Listen Now Taken By Trees - 'Sweet Child O'Mine'

Dit was de eerste waarin het concept van de 'John Lewis kerstadvertentie' iets werd. En dat was vooral te danken aan een plinky-plonky cover van Guns N 'Roses' 'Sweet Child o' Mine 'van Taken By Trees (wat is er met hen gebeurd?).

De advertentie zelf was niet zo gedenkwaardig, maar er stond een leuke boodschap van kinderen die opgewonden cadeaus openden die gewoonlijk aan volwassenen werden gegeven, met de slogan: 'Onthoud hoe Kerstmis vroeger voelde'. Door verdomd dure gadgets te kopen bij John Lewis.

10. A Tribute to Givers (2010)

Luister nu Ellie Goulding - 'Your Song'

John Lewis slaagde erin zijn eerste hit te scoren met Ellie Gouldings cover van Elton John's 'Your Song', en het was de eerste die een echte sternaam voor zijn campagne wist te bemachtigen.

Je zou dit de Love Actually-advertentie kunnen noemen, want het is een compilatie van allerlei soorten mensen die hun tijd besteden aan het inpakken van cadeaus voor hun dierbaren . En hij heeft een schattige hond die er echt uitziet alsof hij in dat huis hoort te zijn als het zo hard sneeuwt.

9. The Boy & The Piano (2018)

Luister nu Elton John - 'Your Song'

Natuurlijk, het heeft geen schattig dier of monster, maar het heeft wel twee andere twee terugkerende sterren uit de John Lewis kerstadvertenties: kinderen en oude mannen.

The Boy & The Piano is eigenlijk gewoon een gigantische advertentie voor Elton John's afscheidsreis, biopic film Rocketman en een stapel van zijn merchandise, wat helemaal niet erg kerstachtig is.

Het lukt echter om een ​​van de beste nummers uit al hun advertenties en een mooi emotioneel gerinkel aan het eind.

8. Give a Little Love (2020)

Luister nu Celeste - 'A Little Love'

Het is een moeilijk oud jaar geweest voor ons allemaal, dus deze advertentie gaat natuurlijk over het aanmoedigen van mensen om aardig voor elkaar te zijn.

Het bevat een aantal verschillende karakters, van mensen tot gangsterduiven (vraag het niet, kijk maar) die even de tijd nemen om een ​​beetje liefde te tonen aan hun familie, vrienden en, zoals we dit jaar veel hebben gezien, mensen die ze niet eens weten.

Van het bereiken van een eenzame buurman tot het ophalen van een voetbal die vastzit in een boom, het zijn echt de kleine dingen die tellen. En als je niet ontroerd bent door dat alles, zou de magische zang van Celeste het lukken.

Het is ook grotendeels geanimeerd en breidt een aantal verschillende stijlen samen, wat ervoor zorgde dat meerdere artiesten een looncheque ontvingen in deze moeilijke tijden, en het is ook een veel veiligere optie in het huidige klimaat.

Het is misschien niet de beste van het stel, maar het voelt als de perfecte pasvorm voor 2020.

7. Man on the Moon (2015)

Luister nu Aurora 'Half the World Away'

John Lewis nam grotendeels onbekende Noorse zangeres Aurora om een ​​piano-cover te zingen van Oasis '' Half the World Away ', en de advertentie kostte ongeveer £ 7 MILJOEN om te maken. En ze gingen niet eens naar de bloedige maan.

In de advertentie ziet u een jong meisje dat probeert contact op te nemen met een oude man die alleen op de maan woont en hem een telescoop via een ballon, waarmee hij op de een of andere manier haar exacte positie kan bepalen. Het wordt ietwat griezelig als je stopt en nadenkt waarom hij daar überhaupt is verbannen.

6. Excitable Edgar (2019)

Een kleine middeleeuwse draak blijft Kerstmis verpesten omdat hij zijn vuur niet kan beheersen - oeps, daar gaat de ijsbaan - maar zijn probleem verandert aan het einde in een oplossing wanneer hij de Kerstpudding. Leuk en sympathiek ... maar is het er een voor alle leeftijden?

Bastille doet dit keer de akoestische, ademende covertaken - op REO Speedwagons 'Can't Fight this Feeling'.

5. The Journey (2012)

Luister nu Gabrielle Aplin - 'English Rain' (inclusief 'The Power of Love')

Dit is misschien wel onze favoriet in termen van het eigenlijke nummer: Gabrielle Aplins cover van Frankie Goes to Hollywood's 'Power of Love'. Het was ook de eerste die op nummer één kwam.

We weten niet precies hoe de sneeuwpop a) velden wist te veroveren, rivieren, bergen, enz. om mevrouw Snowman te bereiken en b) kwamen er niet zonder Google Maps. Maar hij deed het - is dat niet geweldig? We houden ook van het feit dat het in het land van John Lewis altijd sneeuwt en dat iedereen in fantastische huizen leeft die op een schilderij thuishoren.

4. The Bear and the Hare (2013)

Luister nu Lily Allen - 'Somewhere Only We Know'

Ja , zullen sommigen zeggen dat het een beetje een afzetterij is van het kinderboek The Bear Stays Up for Christmas, en het is onmogelijk dat die beer bevriend zou zijn met al die beestjes, maar hierdoor voelde iedereen zich weer als verwende kinderen in 2013.

Het was destijds de grote comeback van Lily Allen, toen ze Keane's beste nummer 'Somewhere Only We Know' coverde. Het voelt super kerstachtig aan, en wie houdt er niet van schattige tekenfilmdieren?

3. Buster the Boxer (2016)

Listen Now Vaults - 'One Day I'll Fly Away'

Oké, het kan het tranentrekkerelement hebben verloren dat we gewend zijn, maar kom op! Een egel, een das, twee vossen en een eekhoorn op een trampoline?

Het is niet al te emotioneel en wie houdt er niet van een schattige en gelukkige hond met Kerstmis?

2. The Long Wait (2011)

Luister nu Slow Moving Millie - 'Please, Please, Please, Let Me Get What I Want'

Dit is aantoonbaar de advertentie die mensen behoorlijk enthousiast maakte over wat de nieuwste advertentie van John Lewis elke kerst te bieden had. Met een cover van The Smiths '' Please, Please, Please, Let Me Get What I Want '(we betwijfelen of Morrissey dat heeft ondertekend), was het de start van het' Aww, is dat niet schattige 'tijdperk van campagnes.

Een kleine jongen kan niet wachten tot eerste kerstdag eindelijk aanbreekt, maar kijk, het is niet omdat hij zijn cadeautjes wil openen, maar om zijn ouders een cadeau te geven. Wees eerlijk, heb je dat ooit gedaan? Zeg dat, we willen onze cadeautjes! Nogmaals, eng als je te veel tijd besteedt aan het afvragen wat er werkelijk in de doos zit.

1. Monty the Penguin (2014)

Luister nu Tom Odell - 'Real Love'

Na een aantal jaren van succes -verhalen, zette John Lewis hun Simon Cowell-chip aan en besefte dat ze er nog meer gebruik van konden maken door een knuffelig personage te creëren voor kinderen die EISEN dat hun ouders voor hen kopen zodra de advertentie werd uitgezonden. En zo werd Monty de pinguïn geboren.

Hoe graag we het geniale marketingprogramma ook willen haten (de flagshipstore in Londen had honderden van knuffelige Montys die dezelfde dag nog te zien zijn), kijk maar naar de schattige pinguïn! Tom Odell was aanwezig om 'Real Love' van The Beatles te coveren, en we deden allemaal alsof we niet huilden tegen de schattige jongen en zijn pinguïnvriend.

 

Digital Spy heeft zijn allereerste digitale tijdschrift met exclusieve functies, interviews en video's. Krijg toegang tot de nieuwste editie met een gratis proefperiode van 1 maand, alleen op Apple News +.

Black Friday en Cyber ​​Monday staan ​​voor de deur - we brengen je onze selectie van de allerbeste Black Friday-technologie en entertainmentaanbiedingen hier.