Rock & Roll Hall of Fame inductieceremonie gaat op zaterdag van start

08 Nov 2020

Rock & Roll Hall of Fame inductieceremonie gaat op zaterdag van start

08 Nov 2020

De pandemie-veilige versie van de jaarlijkse Rock & Roll Hall of Fame-inductieceremonie op zaterdagavond zal - zoals de meeste grote evenementen dit jaar - een virtuele ervaring zijn.

De special zal beschikbaar zijn op HBO en om 20.00 uur te streamen op HBO Max. EST. HBO is eigendom van het moederbedrijf van CNN.

Het zal de verhalen van de 2020 inductees benadrukken en hun "ongelooflijke bijdragen aan muziek en impact op een generatie artiesten die hen volgden", aldus John Sykes, voorzitter van de Rock & Roll Hall of Fame Foundation.

De inductee-klasse van 2020 omvat Depeche Mode, The Doobie Brothers, Whitney Houston, Nine Inch Nails, The Notorious BIG, T-Rex en Ahmet Ertegun Award-onderscheidingen Jon Landau en Irving Azoff.

"Hoewel het programma van dit jaar anders zal zijn dan dat van de afgelopen jaren, kijken we ernaar uit om hun impact op de industrie, hun fans en de volgende generatie artiesten te erkennen", zegt Joel Peresman, President en CEO van de Rock & Roll Hall of Fame Foundation zei in een verklaring.

In maart werd aangekondigd dat de 35e jaarlijkse ceremonie zou worden uitgesteld vanwege de coronavirus-crisis. De special van zaterdag vervangt de ceremonie die oorspronkelijk was gepland voor 2 mei in Cleveland.

Dave Grohl zal de special van zaterdag openen met een "oprechte introductie" voor de inductees van 2020, volgens de Rock & Roll Hall of Fame.

Gasten van de show zijn onder meer Luke Bryan, Sean "Diddy" Combs, Miley Cyrus, Billy Gibbons, Dave Grohl, Don Henley, Jennifer Hudson, Billy Idol, Iggy Pop, Alicia Keys, Adam Levine, Chris Martin, Lin-Manuel Miranda, Brad Paisley, Bruce Springsteen, St. Vincent, Ringo Starr, Gwen Stefani, Charlize Theron en Nancy Wilson.