Sir Paul McCartney kondigt nieuw album aan

21 Oct 2020

Sir Paul McCartney kondigt nieuw album aan

21 Oct 2020

Sir Paul McCartney heeft zijn nieuwe album 'McCartney III' bevestigd.

De hitmaker van The Beatles zal op 11 december het derde album uitbrengen in een trilogie van klassiekers, in navolging van het album 'McCartney' uit de jaren 70 en 'McCartney II' uit de jaren 80, waaraan hij heeft gewerkt tijdens de lockdown.

De zanger en muzikant hadden niet gepland om in 2020 nieuwe muziek uit te brengen, maar hij merkte dat hij tijdens het afsluiten aan een aantal oude deuntjes werkte en heeft zelfs een aantal nieuwe nummers gemaakt. 'McCartney III' belooft "een uitgeklede, zelfgeproduceerde en, letterlijk, solowerk te worden die de opening van een nieuw decennium markeert, in de traditie van 'McCartney' uit de jaren '70 en 'McCartney II' uit de jaren '80. ''

Over de nieuwe plaat deelde Sir Paul: "Ik leefde opgesloten in mijn boerderij met mijn gezin en ik ging elke dag naar mijn studio. Ik moest een beetje aan filmmuziek werken en dat veranderde in de openingstrack en toen het klaar was, dacht ik wat ik nu zou doen? Ik had wat dingen waar ik in de loop der jaren aan had gewerkt, maar soms raakte de tijd op en bleef het half af, dus ik begon na te denken over wat Ik had het. Elke dag begon ik op te nemen met het instrument waarop ik het nummer had geschreven en daarna stapelde ik het allemaal op, het was erg leuk. Het ging over het maken van muziek voor jezelf in plaats van het maken van muziek die een klus moet klaren . Dus ik deed gewoon dingen die ik graag wilde doen. Ik had geen idee dat dit als een album zou eindigen. "

'McCartney III' wordt op 11 december uitgebracht op Capitol Records.