VIDEO: Virtual Atlantic Sessions dit weekend

11 Nov 2020

VIDEO: Virtual Atlantic Sessions dit weekend

11 Nov 2020

Er zijn de afgelopen weken artiesten gefilmd op prachtige locaties in Portstewart en Portrush, en de organisatoren hebben drie 'gratis te bekijken' programma's van een uur met exclusieve uitvoeringen, gesprekken, plus berichten en video's van familie en vrienden van het festival .

Uitgelichte artiesten zijn onder meer Anthony Toner, Conor Mason, Joel Harkin, Malojian, New Pagans, Peter O'Kane, Ports, Roe, Sasha Samara, The Darkling Air, Tour Alaska en de programma's worden gepresenteerd door Joe Lindsay. Ze bevatten zes van de NI Music Prize 2020-genomineerden, lokale artiesten, en vertellen het verhaal van het rijke muzikale erfgoed van het gebied, allemaal gefilmd door de ongelooflijke Atlantische Oceaan.

Vorig jaar zagen de grootste en meest succesvolle Atlantic Sessions tot nu toe, met meer dan 7000 mensen die opstijgen op Portstewart en Portrush om meer dan 100 muzikanten te zien. Het publiek kwam uit heel Ierland om de vier dagen lang muzikanten te horen spelen. Restaurants, hotels, pubs, coffeeshops, poppodia en het stadhuis zaten vol met het festival dat nieuwe klanten voor hen aantrok.

Snow Patrol-zanger Gary Lightbody zei: "Atlantic Sessions is een bekroond vierdaags festival met een ongelooflijke reputatie vanwege zijn gepassioneerde ondersteuning van lokaal talent."

Dit jaar echter Atlantic Sessions werkt samen met Tourism NI en Tourism Ireland om lokaal talent onder de aandacht te brengen bij een wereldwijd publiek, en is verheugd dat het festival voor het eerst over de hele wereld zal worden bekeken.

De burgemeester van Wethouder Mark Fielding van Causeway Coast en Glens Borough Council zei: “Ons evenementenprogramma is aanzienlijk beïnvloed door de pandemie van het coronavirus en het is zeer teleurstellend dat we dit jaar niet in staat zijn om u Atlantic Sessions in de gebruikelijke vorm te geven. We zijn echter verheugd om ons virtuele festival te lanceren met enkele van de beste muzikanten van het land, die optreden op enkele van onze meest verbluffende buitenlocaties, waarvan u kunt genieten vanuit het comfort van uw eigen huis. Ik hoop dat ons virtuele festival op de een of andere manier nog steeds mensen bij elkaar zal brengen en wat vreugde zal inboezemen in deze moeilijke en onzekere tijd. Ik wil al onze gastlocaties en festivalgangers bedanken voor hun steun door de jaren heen en voor je begrip op dit moment. "

Presentator Joe Lindsay zei:" We zullen je dit jaar missen en we mis livemuziek net zo vaak als jij, maar we dachten dat we het op een na beste zouden doen en Atlantic Sessions bij je thuis! We wilden dat we allemaal samen waren, we wilden de kracht en schoonheid van muziek ervaren. Samen. Zoals we altijd hebben gedaan. En we zullen het opnieuw doen. Blijf tot die tijd lokale muziek en locaties steunen op elke mogelijke manier. "

Snow Water-directeur Carolyn Mathers zei:" Bedankt aan ons toegewijde publiek en onze locaties voor hun steun in de afgelopen jaren bij het maken van de festival. We zijn verheugd dat we dit jaar Atlantic Sessions kunnen presenteren aan kijkers over de hele wereld. U kunt uw favoriete lokale bands, zangers, songwriters en muzikanten blijven steunen door hun muziek en merchandise rechtstreeks van hun websites te kopen. Onze creatieve gemeenschap is kostbaar en hier is om livemuziek met u te vieren aan de andere kant.

"We zijn verheugd dat enkele van de fantastische Taste Causeway-providers met ons samenwerken om u een aantal heerlijke traktaties aan te bieden. geniet naast Atlantic Sessions. Bekijk ze op https://www.atlanticsessions.com/taste-causeway.php.

Atlantic Sessions zijn gratis te bekijken op 13, 14 en 15 november van 19.00 tot 20.00 uur op atlanticsessions.com